2012. március 10., szombat

Giballa Katalin konyhája: Bundáskenyér

A bundáskenyeret csak azért teszem fel, hogy eszébe juttassam mindenkinek, hogy gyors reggelire, főzelék mellé ebédre, vagy akár vacsorára semmi perc alatt meg lehet csinálni.

A kenyeret felszeleteljük, meghámozzuk. A tojásokat leütjük és kikeverjük egy kis sóval, 1 kanálka tejföllel, frissen őrölt borssal. A a serpenyőbe olajat hevítünk. Ha elég meleg az olaj, a kenyereket - ahogy én mondom - jól beletapicskolom a felvert tojásba, szeretem, ha a kenyér jól átitatódik. A serpenyőbe rakosgatom és megsütöm mindkét oldalát. Lehet választani, hogy pirosra vagy világosra sütjük. Közben szellőztethetünk rendesen. De megéri. Ha marad, a hűtőbe teszem és másnap a mikróba felmelegítem.

Nincsenek megjegyzések: