2012. március 7., szerda

Giballa Katalin konyhája: Marsall máj


  A májat kb.1.5- 2 cm-es szeletekre vágjuk.
Előző nap a szép szelet májakat tejbe áztatjuk és másnapig a hűtőszekrénybe pihentetjük.
Sütés előtt:
Füstölt szalonnából annyi  kb. 1 cm-es szeletet vágunk, ahány szelet májunk van (lehet több is! ?)))
A szeleteket beirdaljuk és egy serpenyőbe ropogósra
sütjük.
Ha kész, kiszedjük, félretesszük és ennek a zsírjába tesszük bele a lisztbe megforgatott májszeleteket és mindkét oldalát pirosra sütjük, a megfordítás előttig fedőt teszek rá. Hústűt szúrok bele és ha már nem jön belőle véres lé, akkor jó.
Rizzsel tálaljuk általában, de nekem volt maradék rizibizim és rájöttem, hogy ezzel sokkal finomabb.
Tálaljuk, a szalonnaszeleteket  rátesszük és a maradék zsiradékkal kicsit meglocsoljuk. (hát nem rettenetes......)

Nincsenek megjegyzések: