2012. március 14., szerda

Giballa Katalin konyhája: Sült csirkecomb, csirkemáj raguval


A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, tepsibe tesszük, liba/kacsazsírt teszünk rá és 150 oC-ra előmelegített sütőbe tesszük. Közben rizs főzünk (én zacskósat szoktam, mert nem macerás), másik edényben valamilyen zöldséget párolunk  (jelen esetben borsót és zöldbabot, mert ez volt itthon) és ha már minden kellő puhaságú, összekeverjük a megfőtt rizzsel, valamint  vajjal és aprított petrezselyemzölddel.
Ha a combok már elég puhák, leöntünk a zsírjából, pirosaranyat csöpögtetünk rá, ecsettel elkenjük rajta  (ettől lesz szép a színe), felvesszük 200oC-ra a sütő hőmérsékletét és ropogósra sütjük csirkénket.
A megmosott csirkemájat kisebb darabokra vágjuk,vöröshagymát üvegesre pirítunk és erre dobjuk rá, sózzuk, borsozzuk. Nem kell sok sülés neki, ha már jó, kis vízzel pótoljuk a zsiradékot, hogy legyen szaftja, ezzel jól beforraljuk, én még egy kis őrölt csilit is szórtam bele.

Nincsenek megjegyzések: